Smyckesdesigner i Sverige och internationellt

Home / Smyckesdesigner i Sverige och internationellt

Smyckesdesigner i Sverige och internationellt

Många har rätt bra koll på olika, svenska och internationella, kläddesigners och möbeldesigners, men vad vet du om smyckesdesigner? Vill du satsa på ett exklusivt smycke i hög kvalitet är det många gånger designersmycken som gäller för dig. Dessa hittar du framför allt hos guldsmeder, eller hos varuhus som fokuserar på designprodukter (till exempel NK). Givetvis finns det mesta idag också att köpa online.

Vilken smyckesdesigner, eller designföretag, bör man hålla koll på? Snö of Sweden är ett populärt sådant med produkter i inte alltför höga prisklasser. Thomas Sabo är känd för, bland annat, sina klockor och Pandora tillverkar smycken med många härliga detaljer. Även Pilgrims smycken är mycket populära. Georg Jenssen kopplar många av oss kanske främst till inredningsprodukter, men även hos dem finner du smycken. En av Sveriges absolut mest kända smyckesdesigner är Efva Attling.

Sveriges kändaste smyckesdesigner – Efva Attling

Är du ute efter exklusiva designsmycken? Då är smyckesdesigner Efva Attlings kollektioner något för dig. Hon är en av Sveriges kändaste och mest populära smyckesdesigner, och har varit det under en tid. Hennes smycken är ofta enkla, stilrena och eleganta och passar till allt från vardag till fest och bröllop. I kollektionerna hittar du halsband, örhängen, armband ringar (inklusive förlovningsringar), klockor och andra accessoarer. Var beredd på att det kommer kosta dig att äga ett smycke ur Efva Attlings kollektioner, men det kan det absolut vara värt! Smycket kan hålla i hela livet.

Många av Attlings smycken är karaktäristiska för hennes design, och således unika. Ingraveringar i form av små budskap är vanligt förekommande bland hennes halsband och armband. Berlocker är också vanligt, liksom små och snirkliga detaljer som gör att smycket sticker ut från mängden. På senare tid har hon även samarbetat med till exempel Orrefors (glasdesign) och Synsam (glasögondesign). Är du ute efter tidlösa smycken av hög kvalitet och som passar de allra flesta tillfällen är Efva Attlings smyckesdesign något för dig!

Smyckesdesigner som Efva Attling är välkända